Skip to content

Hauraton

Hauraton je jedna od vodećih svjetskih kompanija u industriji odvodnje koja proizvodi i prodaje pouzdane, izdržljive i funkcionalne proizvode. Od svog osnivanja 1956. godine, HAURATON je osmislio mnoga pionirska rješenja za odvođenje kišnice.

ODVODNJA

Izgradnja puteva i industrijskih lokacija postavljaju najveće moguće zahtjeve u pogledu nosivosti odvodnih kanala. HAURATON nudi dvije porodice proizvoda: FASERFIX i RECYFIX koji zadovoljavaju sve zahtjeve. FASERFIX je napravljen od betona ojačanog vlaknima i omogućava stvaranje izuzetno stabilnih proizvoda sa tankim zidovima kanala i smanjenom težinom u isto vrijeme. RECYFIX je materijal napravljen od 100% recikliranog kompozita. Lagani materijal je također vrlo stabilan i posebno lak za rukovanje; dijelovi se mogu čak i izrezati na veličinu na licu mjesta bez ikakvih problema.

AQUA

HAURATON-ovi sistemi za procjeđivanje nude inteligentno rješenje za ovo. Kišnica se sakuplja tamo gdje pada i postepeno se vraća u prirodni ciklus. Procjedni rezervoari su pogodni za korištenje ispod prometnih površina u industrijskim i građevinskim objektima, ali iu stambenim naseljima ispod prostora koje koriste privatni automobili.

SPORT

HAURATON nudi poseban asortiman proizvoda za stadione i sportske terene koji su dizajnirani posebno za zahtjeve sportskih objekata. Kanali napravljeni od reciklirane plastike su konstruisani tako da se sportisti ne mogu povrediti. Proizvodi su naravno usklađeni sa svim međunarodnim standardima u isto vrijeme.